2107755453 ΕΥΡΥΝΟΜΗΣ 44, Ζωγράφου averikokakis@gmail.com

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

 Η αρθροσκόπηση είναι μια χειρουργική διαδικασία κατά την οποία γίνεται επισκόπιση της άρθρωσης μέσω μιας μικρής κάμερας. Η αρθροσκόπηση δίνει στο χειρουργό μια σαφή εικόνα του εσωτερικού της άρθρωσης και αυτό βοηθά στην καλύτερη διάγνωση και θεραπεία προβλημάτων της. Συμφωνα με έρευνες πάνω από 4 εκατομμύρια αρθροσκοπήσεις γίνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Πως γίνεται η αρθροσκόπηση;    

Η αρθροσκόπηση γίνεται μέσω μικρών τομών. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο χειρουργός εισάγει το αρθροσκόπιο ( μια μικρή κάμερα μεγέθους ενός μολυβιού) στην άρθρωση. Το αρθροσκόπιο στέλνει εικόνα στην οθόνη και από εκεί ο χειρουργός μπορεί να δει όλες τις δομές της άρθρωσης με κάθε λεπτομέρεια. Με τον ίδιο τρόπο ο χειρουργός μπορεί να διορθώσει ή να αφαιρέσει κατεστραμμένο ιστό από την περιοχή. Για να το πετύχει αυτό εισάγονται παράλληλα μικρά χειρουργικά εργαλεία από άλλες μικρές τομές γύρω από την άρθρωση. Η διάρκεια της επέμβασης είναι από 1 -2 ώρες και αυτό θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα και την απαραίτητη θεραπεία. Ωστόσο ο χρόνος που απαιτείται για την προεγχειρητική προετοιμασία του ασθενούς και την ανάνηψή του μετά το πέρας της επέμβασης, ανεβάζει το χρόνο παραμονής στο χειρουργείο στις 2-3 ώρες.

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται αρθροσκόπηση;
Με την αρθροσκόπηση μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν νοσήματα και κακώσεις που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε οστά, συνδέσμους, χόνδρο μύες και τένοντες όπως:


Αναισθησία
Η αρθροσκόπηση μπορεί να γίνει με τοπική, περιοχική ή ελαφριάς γενικής αναισθησίας ανάλογα με την περίπτωση.
Συνήθως εφαρμόζεται ο συνδυασμός ελαφριάς γενικής και περιοχικής αναισθησίας. Πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι:


Η συγκεκριμένη μέθοδος αναισθησίας και αναλγησίας είναι ιδιάτερα επιτυχής και ικανοποιεί πλήρως όλους του ασθενείς.